Webhotell og domene

Sonja Johansen
Sonja Johansens bilde
Avlogget
Ble med: 24.07.2017

Hei! Jeg er helt grønn på å lage hjemmeside, har hittil brukt en ferdig mal som jeg ikke er fornøyd med. Jeg har et eget domene fra Domeneshop og vil gjerne lære å lage en egen side etter mitt eget ønske. Er det Domeneshop som er mitt webhotell?

Hilsen Sonja (en godt voksen dame)

Vimse
Vimses bilde
Avlogget
Ble med: 06.08.2011
Webhotell og domene

Hei Sonja

Ut i fra min ringe oppfatning av dette er det domeneshop som er ditt webhotel.

Du finner det litt bedre forklart her:

http://hjemmeside.org/faq/webhotell-domene-epost

Får jeg spørre hvilket cms (Contet management system) du har tenkt å bruke?

Jon. 

Sonja Johansen
Sonja Johansens bilde
Avlogget
Ble med: 24.07.2017
Webhotell og domene

Hei og takk for svar. Jeg har funnet ut at mitt domene kan flyttes fra Domeneshop til et annet webhotell. Jeg har valgt BlueHost, men syns at det er mye dyrere enn det som Hjemside antyder. Jeg kommer opp i nesten 1000kr inkl. SiteBackup og SiteLock , men vet ikke om disse er nødvendig? 

Nå det gjelder CMS, så vet jeg ikke enda. Jeg ser på Forum at det er en del problemer med Drupal og når jeg vil ha en side med info om firma, vet jeg ikke om jeg kan bruke det andre  forslaget.

Noen råd videre?

Hilsen Sonja

Vimse
Vimses bilde
Avlogget
Ble med: 06.08.2011
Webhotell og domene

Hei  Sonja.

Bruker selv Drupal og er blitt ganske fortrolig med dette, det er som du sier endel i forum ang Drupal, og sikkert alle andre også, men det er nok ikke så mye som er galt, det er nok mest hvordan bruke modulene.

Ang site backup og sitelock; jeg tar stort sett manuell backup av siden min, jeg var nødt til å slette alt i cachen for å få lagt inn databasen min og kan ikke ha noen automatiske backups av denne da dette ikke lar seg opplaste etterpå uten å måtte gå via databasen på min pc, men det fungerer helt greit med manuell, tar bare litt tid. Backup and migrate modulen i Drupal kan også ta automatiske backups og er veldig fin å bruke. Sitelock vet jeg ingenting om og kan ikke svare deg, men et søk viser at dette ikke er snakk om så store utgifter, prøv å søke med Google, det bruker å dukke opp mye nyttig info da.

Du skriver at du er elt grønn på å lage hjemmesider, selv har jeg trent på Drupal i 5-6 år og ennå har jeg mye å lære, så jeg vil anbefale deg å søke råd hos noen som har litt ærfaring, og i hvertfall ikke være redd for å spørre. Det finnes også mange virkelig gode tutorials på youtube for det aller meste

Jon

Sonja Johansen
Sonja Johansens bilde
Avlogget
Ble med: 24.07.2017
Webhotell og domene

Takk for svaret ditt, Jon. Jeg får prøve å fortsette, men når jeg ser hvor lenge du har brukt Drupal og fortsatt har mye å lære, så blir jeg litt pessimistisk og utålmodig. Jeg er ikke veldg glad i å mekke sånt selv, men jeg har kjente som er eksperter, så mulig at jeg måe krype til korset og be om hjelp.

Hilsen Sonja

 

Vimse
Vimses bilde
Avlogget
Ble med: 06.08.2011
Webhotell og domene

Hei Sonja.

Mente ikke å gjøre deg motløs, og det kan jo tenkes at jeg ikke lærer like fort som andre, men 1 ting er jeg 100% sikker på; det føles virkelig godt å løse et problem selv som du har slitt med noen dager eller timer, også kan du jo spørre hvis det er noe du lurer på.

Jon

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.