Prisen for gratis hjemmeside

Mange lager hjemmeside og legger den på internett ved hjelp av gratisløsninger. Dette er ikke lurt, og ofte er det en av de vanligste nybegynnerfeilene. Hvis du ønsker å bruke de gratis videokursene vi har lagt ut, så er det nødvendig å ha mer kontroll enn den typiske gratisleverandøren gir deg.

Videre finnes det mange gode grunner til å ikke ha hjemmeside på gratissteder, og her er de:

 • Du kan ikke bruke våre gratiskurser for å lage hjemmeside
 • Mindre kontroll over hjemmesiden
 • Dårlig funksjonalitet på hjemmesiden
 • Hjemmesiden blir treg
 • Hjemmesiden får stygg adresse
 • Hjemmeside full av annonser
 • Hjemmesiden kan bli slettet
 • Dårlig hjelp til spørsmål
 • Du må plutselig begynne å betale for hjemmesiden
 • Søkemotorene tar ikke gratis hjemmesider seriøst
 • Folk tar ikke hjemmesiden seriøst
 • Er du seriøs med hjemmesiden din, hvis den ligger på en gratishost?

Du kan ikke spille av denne lydfilen, fordi du ikke har siste versjon av Flash.

Du kan lese mer om viktige ting du bør tenke på mht valg av webhotell til din hjemmeside her. Videre finner våre anbefalte webhotell til din hjemmeside her.

Mindre kontroll over hjemmesiden

På gratissteder vil du ha mindre kontroll over hjemmesiden din. Det innebærer at oppdatering av den kan bli vanskelig. Feks er det mange gratistilbydere som ikke tilbyr funksjonalitet som lar deg laste opp filer eller liknende til hjemmesiden din.

Dårlig funksjonalitet på hjemmesiden

Hvis du ønsker å få kommentarer og tilbakemeldinger på hjemmesiden, så vil du ofte komme til kort med gratisalternativene. Dette er fordi interaktivitet krever mer ressurser av de som tilbyr tjenesten. Dette vil de selvfølgelig ikke betale for at du skal ha.

Hjemmesiden blir treg

Når noe er gratis, så tiltrekker det seg mange mennesker. Dette gjør at serverne der hjemmesidene ligger blir overbelastet, og som et resultat blir hjemmesiden din treg til å laste. Trege sider gjør selvfølgelig at brukervennligheten synker betraktelig, og folk vil da oppleve nettstedet ditt som dårlig.

Hjemmesiden får stygg adresse

Vet du om noen populære hjemmesider som har adresser som dette: http://home.c2i.net/hil2819c? Gratisalternativene gir sjelden pene adresser, såkalt domene. De som faktisk gir gratis domenenavn har andre ødleggende faktorer.

Hjemmeside full av annonser

Det finnes egentlig ikke noe gratisplass å legge hjemmesiden, fordi leverandørene har kostnader med å holde dem på nett. Det innebærer at de må ta pengene fra én eller annen plass. Dette gjøres ofte ved at de plasserer plagsom og irriterende annonser på hjemmesiden din.

Hjemmesiden din kan bli slettet

Hvis du bruker et gratisalternativ, så kan de som gir deg det slette hjemmesiden uten forvarsel. Det er ikke få mennesker som har jobbet i det langsommelige og plutselig oppdaget at hjemmesiden har blitt slettet. Dette skjer ofte hvis siden din (mot alle odds) blir populær, fordi populære hjemmesider krever mer av leverandørene enn hjemmesider som bare ligger der.

Dårlig hjelp til spørsmål

Hvis du trenger kundeservice og har spørsmål om hjemmesiden din, så vil du som oftest møte veggen, hvis du bruker et gratisalternativ. Leverandører av gratis hjemmeside har ikke råd til å allokere ressurser til ting som service og support for sine brukere. For her er man bruker, ikke kunde.

De begynner plutselig å ta betalt for hjemmesiden

Hvis du etablerer hjemmesiden din på et gratisalternativ, så kan du etter en stund oppleve at de vil ha betalt. Prisen de krever er ofte ekstremt høy, fordi de vet at mange heller betaler enn å flytte hjemmesiden til et nytt sted.

Søkemotorene tar ikke gratis hjemmesider seriøst

Trafikk til hjemmesiden kommer ofte fra søkemotorer som Google. Hvis du har hjemmeside hos en gratis hostene, så vil søkemotorene vite dette, og dermed ta deg mindre seriøst. Dette fører selvfølgelig til at du får mindre trafikk til din hjemmeside.

Folk tar ikke hjemmesiden seriøst

Det er ikke bare søkemotorene som ikke tar deg seriøst når du har hjemmesider på gratisserver. Folk synes du er useriøs også. Måten de ser at du er useriøs på, er adressen til hjemmesiden din, slik vi så tidligere.

Er du seriøs med hjemmeside din?

Dette er det viktigste spørsmålet, er du seriøs med hjemmesiden din? Hvis du er seriøs med hensyn til egne hjemmesider, så lønner det seg å investere de få kronene det koster for et eget domene og webhotell.