Kjøpe hjemmeside

Er du ute etter å kjøpe hjemmeside, så er det en del ting du burde vite før du kjøper hjemmesiden. Det er mange som driver med salg av nettside, og det er noen fallgruber du burde unngå. Her er de tre vanligste tingene du burde tenke nøye gjennom før du gjør et kjøp av hjemmeside.

Vanligste feil ved å kjøpe hjemmeside

  1. Den vanligste feilen mange begår når de skal kjøper hjemmeside, er at de låser seg til ett firma og ett system. De er ofte lite fleksible. Man ender ofte opp med å måtte kjøpe to nettsider for å få det slik man vil, siden det første kjøpet ikke svarte til forventningene.
     
  2. Man gir noen andre kontroll over domenet. Det vil si adressen til hjemmesiden. Ved å ikke kjøpe domenet selv, så kan du bli helt låst til de som eier domenet. De kan nekte at du får ta med deg domenet hvis du skal flytte nettsiden du har kjøpt av dem.
     
  3. Man får ikke flyttet websiden man har kjøpt, fordi systemet man har brukt er proprietært. Det vil si at du ikke får kildekoden til selve hjemmesiden din, og ved flytting må du eventuelt sitte og klippe, lime og bruke masse tid på å flytte innholdet fra den gamle hjemmesiden man kjøpte, til den nye som er bedre.

Alternativ til å kjøpe hjemmeside

Det finnes et alternativ til å kjøpe hjemmeside, og det er å bruke et open source publiseringsverktøy som du har 100 % kontroll over selv. Et open source publiseringsverktøy, eller CMS som de ofte kalles, er en slags blank hjemmeside du kan bruke. Du får hele kildekoden og har full kontroll. Grunnen til at det er best, er fordi kildekoden er åpen, akkurat slik som artiklene på Wikipedia er.

Du kan lære mer om dette alternativet til å kjøpe hjemmeside i denne videoen. Du vil da være informert nok til å velge noe uten å låse deg. Siden selve hjemmesiden blir gratis, så må du selv stå for kjøp av domene og webhotell. Du vil finne anbefalinger til dette på Hjemmeside.org, men før du begynner med det, burde du se videoen ovenfor. Du vil garantert tenke deg om flere ganger før du velger å kjøpe hjemmeside.