Hjemmesideprogram for å lage hjemmeside

Er du på utkikk etter et hjemmesideprogram, slik at du kan lage webside? Da finner du gode tips og løsninger her, men først er det viktig å definere hva slags hjemmesideprogram du vil ha, og hva du skal bruke det til. Det finnes nemlig flere ting som kan kalles hjemmesideprogrammer.

  1. Publiseringsverktøy
  2. HTML-editor

Hjemmesideprogram: Publiseringsverktøy

Hvis du med hjemmesideprogram mener et publiseringsverktøy: Et publiseringsverktøy, eller som det egentlig heter CMS (Content Management System) er et system som lar deg publisere innhold, bilder og video på internett, uten å kunne en eneste kode. Hvis du har brukt en av de store blogg- eller hjemmesidetjenestene på nettet, så har du garantert vært borte i et publiseringsverktøy. Det som gjør publiseringsverktøyene så populære, er at de er så brukervennlige.

Det er enkelt å legge opp nytt innhold, og redigere gammelt. Dessuten er det mulig å få rimelig avanserte funksjoner ved bruk av dem. HjemmesideGuiden er faktisk basert på et gratis publiseringsverktøy. Her er en video hvor du ser noen av mulighetene med og hvordan et publiseringsverktøy fungerer.

Gratis publiseringsverktøy VS betalt publiseringsverktøy

Det er ikke alltid gratisalternativet er det beste, men hvis du er på jakt etter et publiseringssystem, så er det faktisk bedre å bruke et som er gratis. Grunnene til at det er best å bruke gratis publiseringsverktøy er mange, og de er veldig godt dekket i flere andre artikler her på HjemmesideGuiden.

Hvis du vil vite hvorfor gratis publiseringsverktøy er bedre enn de som koster penger, så er det lurt å lese grunnene til ikke å kjøpe webløsninger for å lage webside.

Installere gratis publiseringsverktøy

Hvis det var et publiseringssystem du egentlig var på jakt etter, da du lette etter et hjemmesideprogram, så kan vi gledelig meddele at du har kommet til riktig sted. Her finner du nemlig videoguider i hvordan man laster ned, installerer og bruker gratis publiseringsverktøy på et eget webhotell.

Hvis du ikke har et webhotell allerede, så har vi anbefalt de vi mener er de beste webhotellene her.

Hjemmesideprogram: HTML eller kode-editor

Hvis du med hjemmesideprogram mener en HTML-eller kode-editor, så har vi noen anbefalinger her også. Men før du får dem, kan vi fortelle at vi har gratis videoguider i HTML og CSS også. Alt du trenger å være bevepnet med for å starte HTML- og CSS-kurset er notepad, men det er nok bedre om du bruker den gratis kode-editoren conTEXT.

Hvis du ikke er interessert i å lære verken HTML eller CSS, så går vi over til våre anbefalinger av kode-editorer.

Profesjonell HTML-editor

Adobe Dreamweaver er et vanvittig godt alternativ. Adobe er jo kjent fra supersuksessen Adobe Photoshop, så man vet man får kvalitet når man handler fra dem. Baksiden er at det koster endel kroner for HTML-editoren deres.

Gratis HTML-editor

Dersom du ikke har pengene, eller rett og slett ikke prioriterer en HTML-editor så høyt, så er et godt alternativ WYSIWYG Web Builder 6. WYSIWYG står for What You See is What You Get, og betyr selvsagt: Du får hva du ser.

Hjemmesideprogrammet, som forøvrig er fullspekket av funksjonalitet, lar deg altså lage hjemmeside uten å kunne en eneste HTML-kode.