Guide i PHP programmering – Hva kreves for å kode PHP

Hva trenger jeg for å programmere PHP? I denne videoen gjennomgår vi de forskjellige tingene du trenger for å kode PHP, og ikke minst hvorfor du trenger dem.

Hva kreves av programmer og webhotell for å programmere PHP

Du har ikke installert Flash på datamaskinen din. Du trenger minimum flash 8 for å kunne se denne videoen.

Som det kommer frem i videoen, trenger du først og fremst en kodeeditor. Dernest må du enten ha webhotell eller sette opp en webserver (helst på Linux) hjemme.

Webhotell med støtte for PHP

Du må ha et webhotell som støtter FTP, PHP og MySQL (database). I tillegg er det best om webhotellet kjøres på Linux. I noen av de senere videoene skal vi bruke SSH, så vær 100% sikker på at du kjøper et webhotell med SSH access (du får ikke SSH-access hos one). Her får du hosting og domene til rundt 400 kroner i året, dette støtter både PHP, MySQL, FTP og SSH. Du kan lese mer om dette og andre alternativer i vår oversikt over anbefalte webhotell.

Hvis du ikke har en FTP-klient enda, kan du laste ned FileZilla som er open source. Her er en guide som viser deg hvordan du laster ned, installerer og overfører filer til webhotell via FTP med FileZilla.

Kodeeditor for programmering i PHP

Det er viktig med en god editor / tekstbehandler når man skal kode PHP (eller andre programmeringsspråk for den saks skyld). Editoren bør støtte syntax highlighting for å gjøre koden mer lesbar. I tillegg er det kjekt å ha line numbers (nummererte linjer). Linjenummerering gjør det nemlig enklere å debugge kode som inneholder feil. Her er noen forslag til kodeeditorer.

Open source editorer

Hvis du har Windows så kan du se hvordan man laster ned, installerer og bruker texteditoren conTEXT her. Linkene nedenfor peker til steder hvor du laster ned editorene.

Kommersielle editorer